DUBPLATE.BE
Een dubplate is een grammofoonplaat - meestal 12 inch, 10 inch of 7 inch in diameter - gebruikt in masteringstudio’s ter kwaliteitscontrole en testopnames vooraleer over te gaan naar een finale master.

Deze dubplates zijn meestal onuitgegeven opnames (dewelke al dan niet voor het grote publiek worden uitgegeven) of exclusieve versies of remixes van bestaande opnames. Ze worden vaak gebruikt voor marktonderzoek (voor DJ’s en producers) om de mogelijke verkoop te beoordelen eens een nummer uitgegeven wordt. Dit omdat dubplates goedkoper te produceren zijn dan geperst vinyl.

Vinyl dubplates zijn een recent ontworpen formaat dat extreem duurzame opnames toelaat (een levensduur van 90% in vergelijking met geperst vinyl) en worden gebruikt in gevallen waar het niet de bedoeling is het nummer uit te brengen of wanneer het nog een tijdje duurt eer de releasedatum er is.

Wij maken unieke platen. We zetten jouw audio over op een vinylplaat. Jij bent dan de enige op de wereld die deze plaat kan spelen in je DJ-set, jukebox of gewoon lekker thuis.

Onze dubplates worden gemaakt uit echte vinyl. Dit houdt in dat je ze zo vaak als je wilt kan spelen. Onze vinyl platen beginnen niet ‘slecht’ of ‘ruisend’ te klinken zoals een acetate plaat na enkele malen spelen.