DRUMTOMATION
TIENEN • ‘Drumtomation’ is het side/solo project van drummer Jasper Wellens waar de drummer eigenlijk de dj vervangt: een drummer zal op een elektronisch drumstel meespelen met een mix van elektronische muziekgenres als House, Techno, DubStep en Drum ’n Bass. Ook de mix en lightshow worden live gebracht worden met behulp van een sampler (de fameuze Roland SPD-SX).

Het is een origineel alternatief om op feestjes, fuiven of festivals te boeken in plaats van een dj. Dit brengt wat meer audiovisueel spektakel, iets wat een dj bijvoorbeeld veel minder te bieden heeft.

Jasper Wellens, finalist Roland V-drums contest 2011, drumde eerder al in verschillende lokale Leuvense rockbands als Deafinitely Mute, Another Effort en andere projecten. Na een 100-tal optredens, 2 studio-EP’s, verschillende demo-opnames, veel gerepeteer en gejam met verschillende muzikanten etc… besloot Jasper om ook eens iets anders te gaan doen. Tussendoor gaf Jasper al enkele solo-optredens op elektronische drums op feestjes, waardoor het idee van Drumtomation zich zeer geleidelijk aan vormde. Na enkele succesvolle try-outs, een finaleplaats op de Roland V-drums contest, en enkele nieuwe optredens in het vooruitzicht, was het project ‘Drumtomation’ officieel geboren.

De setlist en de muziekgenres kunnen afgestemd worden op het type feestje en het publiek (vb. voor een DubStep/Drum ’n Bass-feestje is er een setlist met uitsluitend DubStep en Drum ‘n Bass; voor algemene fuiven kunnen we ons meer richten op Dance, House etc… zolang het maar elektronisch is). In gans de set worden er ook verschillende drum-kits gebruikt (een setlist bestaat uit zo’n 20-tal drumkits!) die allemaal aangepast zijn aan de mix, waardoor er veel variatie en dynamiek zit in de drumsound. Een set van Drumtomation duurt gemiddeld 45-60 min.

Om een betere impressie te geven, staan er enkele filmpjes op YouTube: http://www.youtube.com/user/Jasperwellens/videos

Contact: jasper.wellens@gmail.com
mail ons
0032.485 131 235